Abonnements­vilkår

Vilkårene gjelder for bestilling og bruk av abonnement og digitale tjenester på Agderposten ,en avis i Agderposten Medier AS. Som abonnent på Agderposten har du tilgang på alt vårt innhold i elektronisk utgave (eAvis) og på vår nettavis. Papiravisen blir levert 6 dager i uken, med mindre du har valgt et helg- eller ukesabonnement som også inkluderer papiravis. Du får også tilgang til vårt elektroniske arkiv med aviser fra 1940 og frem til i dag.
Aldersgrensen for å bestille abonnement er 18 år.

For å få tilgang til alt innhold digitalt fra Agderposten må du registrere deg som digital bruker på Agderposten.no. Du gjør det ved å fylle inn dine personlige opplysninger og velge ditt brukernavn og passord. Gjennom Agderposten Min side kan du administrere ditt abonnement.

Vilkårene gjelder for både privat- og bedriftskunder. Transaksjonen gjøres med:

Agderposten AS
Postboks 8, 4801 Arendal
Tlf: +47 370 03 810
Foretaksreg: NO 983225683 MVA
E-post: kundeservice@agderposten.no
https://www.agderposten.no
Bankkontonummer: 2800.10.44070

Abonnement

Abonnementet betales forskuddsvis og løper inntil vi mottar oppsigelse, og uansett ut den betalte periode. Ved slutten av en abonnementsperiode vil abonnementet automatisk bli forlenget med en lengde lik den forrige.

Abonnementet skal betales i henhold til forfallsdatoen på fakturaen. Kommer betaling for sent, påløper den til enhver tid gjeldende lovbestemte forsinkelsesrente. Dersom tilsendt inkassovarsel ikke blir betalt innen angitt betalingsfrist oversendes kravet til inkasso og lovhjemlede inkassokostnader kan påløpe.

Abonnement kan sies opp med virkning fra neste abonnementsperiode, men senest 3 virkedager før ny abonnementsperiode starter.
Ved oppsigelse løper abonnementet ut perioden du har betalt for, men blir ikke fornyet. Gjenværende beløp refunderes ikke. Ved oppsigelse av abonnement med bindingstid tilkommer et sluttoppgjør for den perioden du har oppnådd en prisfordel, tilsvarende den rabatten som er gitt på et abonnement uten bindingstid.

Ved uteblitt betaling stoppes avisleveringen og den digitale tilgangen og vi fakturerer restregning for levert periode. Du kan velge å stoppe papiravisleveringen i en periode uten at det påvirker abonnementsprisen eller ditt digitale abonnement. Angrerettloven gjelder.

Priser

Se gjeldende priser her
Levering av papiravis i Norge er gratis. For levering av papiravis i utlandet tilkommer Postens portotillegg.

Ønsker du faktura i posten tilkommer et gebyr på kr 35,- pr faktura. Ved betaling med Avtalegiro, E-faktura eller kort tilkommer det ingen gebyr. Opprettelse av AvtaleGiro gjøres på Min side (menyvalg "Abonnement") eller via din bankforbindelse. Elektroniske trekk som ikke betales innen fristen får betalingspåminnelse med et fakturagebyr i posten.

Agderposten forbeholder seg retten til når som helst å endre prisen på det løpende abonnementet. De nye prisene kunngjøres i avisen og på hjemmesiden, senest 14 dager før iverksettelse. De nye prisene gjøres gjeldende fra fastsatt dato for alle typer abonnement.

Betaling

Du kan kjøpe abonnement på Agderposten på Agderposten.no ved å benytte bankkort/kredittkort eller få tilsendt faktura. Ved kortbetaling trekkes kortet du registrerer for ny periode til du sier opp ditt abonnement hos oss.

Agderposten benytter PayEx som betalingsløsning. PayEx støtter Verified by Visa-standarden. Les mer om PayEx på www.payex.no. Betalingssidene er sikret med SSL-sertifikat. Les mer på Let's Encrypt. Det betyr at du som kunde har ekstra sikkerhet ved betaling hos Agderposten. For kjøp i øvrige salgskanaler kan faktura eller elektronisk bankbetaling benyttes.

Dersom innbetaling ikke skjer, forbeholder Agderposten seg retten til å lukke tilgangen og stoppe avisleveringen med umiddelbar virkning.

Levering

I de områdene avisen blir levert med Agderpostens egne distributører, har vi som mål, men ingen garanti for, å levere papiravisen senest kl. 07.00. For øvrige områder gjelder leveringstidene til Posten eller andre samarbeidspartnere. Avisene leveres på samme sted som ordinær post. Ved uteblitt papiravis etterleveres den kun i eget distribusjonsområde. (Fra 7. juli reduserer Posten antall leveringsdager og leveringsfrekvens vil variere ut i fra dette. Sjekk hvilke dager du har postlevering her: https://www.posten.no/levering-av-post-2020.)

eAvisen er tilgjengelig fra kl. 06.00. Enkelte sider kan unntaksvis avvike fra den trykte versjonen. Temabilag vil kun være tilgjengelig dersom de er utgitt av Agderposten. Innstikk med andre utgivere vil således ikke være tilgjengelig.

Dersom levering hindres av langvarige tekniske problemer, streiker, lockout eller force majeure av mer enn to dagers varighet, godtgjøres dette med tilsvarende forlengelse av abonnementet. Dersom årsaken til manglende tilgang er knyttet til brukernes egen internettilgang eller problemer med brukernes datautstyr/software, ytes ingen godtgjørelse.

Ved endring av leveringsadresse må Agderposten kontaktes senest tre virkedager før endringen skal tre i kraft. I ferier tilbyr vi gratis flytting av avisen til leveringssted i Norge. Papiravisen kan omadresseres i inntil 4 uker, eller vi kan oppbevare avisene hos Agderposten. Du kan selv registrere din endring på https://les.agderposten.no.

Min Side

På Agderpostens nettside kan du logge deg inn på Min Side for å administrere ditt abonnement. For å kunne bruke Min Side, må du logge deg inn med brukernavn og passord.

Her kan du:

  • Omadressere avisa, fast -eller midlertidig hvis du skal på ferie
  • Midlertidig stoppe leveringen av papiravisen
  • Se betalingsopplysningene dine
  • Endre betalingsmåte og oppdatere kredittkortopplysninger
  • Opprette Avtalegiro-avtale
  • Sende oss en henvendelse

Brukertilgang

Den juridiske eieren av abonnementet er den som har tegnet det. Abonnenten kan være innlogget på inntil fem enheter samtidig.
Brukernavn og passord til avisens digitale tjenester må ikke deles med andre enn medlemmer av abonnentens husstand og oppholds-adresse. Dersom abonnenten deler brukernavn og passord med andre, eller på annen måte misbruker Agderpostens tjenester, har Agderposten rett til straks å stenge abonnentens tilgang til disse tjenestene og stoppe avisleveringen uten refusjon av innbetalt abonnementsbetaling.

Rettigheter

Som abonnent av Agderposten har du tilgang til alt materiale, herunder tekster, artikler, nyheter, foto og video, grafikk og annet som er publisert av Agderposten. Du kan laste ned og/eller skrive ut en enkel kopi av materialet kun til ditt eget bruk. Avfotografering, nedlasting eller kopiering med sikte på gjenbruk er ikke tillatt.

Informasjonskapsler

Her kan du lese om vår cookiepolicy.

Behandling av personopplysninger

Ved å akseptere disse brukervilkårene samtykker du til at Agderposten Medier og våre aviser kan behandle dine personopplysninger i tråd med følgende retningslinjer og vår personvernpolicy.

Hvilken informasjon samler vi inn?

Agderposten Medier lagrer og bruker opplysninger om navn, fødselsdato, e-post-adresse, gateadresse og telefonnummer, samt opplysninger om eventuell annen regningsbetaler. I tillegg lagres informasjon om bruk av tjenestene, herunder hvilke tjenester du bestiller, hvilke nettsider som besøkes, informasjon om geografisk posisjon og teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling.

Agderposten Medier kan velge å sammenstille trafikkdata som er tilgjengelige ved hjelp av cookies med informasjon fra brukerprofilen. Dette gjør vi for å tilpasse innhold til ditt brukermønster og gi deg best mulig brukeropplevelse.

Hva bruker vi dine opplysninger til?

Opplysningene brukes av Agderposten Medier for å gjennomføre avtalen med deg og til å forbedre og videreutvikle tjenestene. Vi behandler også personopplysninger for å få større kunnskap om brukerne våre, slik at vi kan levere tjenester, anbefalinger, innhold, annonser og markedsføring som er tilpasset dere. I tillegg vil opplysningene kunne bli brukt til analyse for å forstå markedstrendene og for å begrense misbruk av tjenestene.

Dine personopplysninger videreselges ikke og benyttes ikke for andre formål, uten eget samtykke til dette fra deg.

Deling av din informasjon

Agderposten Medier kan dele opplysninger om din bruk av tjenestene med andre selskaper eid av oss og de avisene vi har et gjensidig partnerskap med. Formålet er tilsvarende det vi har beskrevet i disse avtalevilkårene. Opplysningene kan utleveres til tredjepart i den grad det er nødvendig for at Agderposten Medier skal kunne gjennomføre avtalen med deg, eller i lovbestemte tilfeller.

Hvordan kan du administrere eller slette informasjon om deg selv?

Vi lagrer ikke personopplysninger lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen. Du kan når som helst kreve innsyn i opplysningene og endre opplysninger på Minside. Du kan også kreve at de slettes, med mindre opplysningene er nødvendige for å gjennomføre avtaleforholdet mellom deg og Agderposten Medier, eller de er lovpålagt.
Ved å godkjenne disse vilkårene, samtykker du også til vår
personvernerklæring.

Samtykke til markedsføring

Når du er registrert som bruker hos Agderposten Medier eller en av avisene våre, og når du bruker våre abonnementstjenester, anser vi deg som en kunde med aktivt kundeforhold. I et aktivt kundeforhold vil vi kunne ringe deg, sende deg epost, sms og informasjon i vår app/på nettside i tillegg til tilbud og annen relevant informasjon basert på opplysninger vi har om deg som kunde. Informasjonen vil være relevant i forhold til våre produkter og tjenester og kun være på egne vegne.
Markedsføringen kan inneholde tilbud og informasjon på våre produkter, som f.eks abonnement, nyhetsbrev eller tips om hvordan få mest mulig ut av kundeforholdet.
Hvis du ikke har et aktivt kundeforhold til Agderposten Medier, vil du bare motta elektronisk markedsføring dersom du har gitt særskilt samtykke til det.

Dersom du ikke ønsker å motta slik markedsføring kan du reservere deg ved å klikke på link til avmelding i henvendelsene fra oss.
Hvis du har spørsmål til avtalen, er du velkommen til å kontakte oss:
Telefon 37 00 38 10 og epost: kundeservice@agderposten.no

Endring av vilkår

Abonnementsvilkårene kan bli endret, og de til enhver tid gjeldende vilkårene er oppdatert på https://les.agderposten.no/vilkar.

Arendal 26.10.2020